Uykunuzun Kalitesini Doğru Yatak Seçimi ile Artırın!

Uykunuzun Kalitesini Doğru Yatak Seçimi ile Artırın!

Uykunun hem fizyolojik hem de psikolojik etkisi olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Uykunun kaliteli olup olmadığını belirlerken birçok faktör göz önünde bulundurulmalıdır. Uyku deyince akla ilk olarak yatak gelmektedir ve yatağın konforu ve bizi ne kadar tatmin ettiği önemlidir. Uykunun kalitesinin artırılması için vücuda uygun doğru yatak tercihi hem dinlenmenizi sağlar hem de bir sonraki güne hazırlık ve zinde olmak için doğrudan rol oynar. Size en doğru yatağın seçilebilmesi için şu başlıkları incelemekte fayda vardır:

 

Stile Göre Yatak

Herkesin uyuma stili ve tercihi değişkenlik göstermektedir. Farklı şekillerde olan uyku stilleri için alınacak yatak tipine dikkat edilmelidir.

Sırtüstü Yatanlar; çoğunlukla omurganın desteklenmesini isteyen bu uyku tarzını benimseyenler orta sertlikte olan yatak modellerini tercih edebilirler. Bebekler içinde en doğru yatış pozisyonu olan sırtüstü yatma ile doğru nefes alma kaçınılmaz olacaktır.

Karın Üstü Uyuyanlar; sert yapıda bir yatak tercih etmelidirler. Bu sayede bel kısmı doğru desteklenme ile omurganın hizasını koruyacaktır.

Yan Yatanlar; yumuşak yatak tercihi yan yatanlar için en ideal yatak olacaktır çünkü kalça ve omuz bölgesindeki basınç oranının azaltılması gerekmektedir.

Alerjisi Olanlar; malzeme seçiminin aslında diğer stillerde de önemli olduğu ancak alerjisi olanların daha da dikkatli olması gerektiği yatak seçiminde, hava kanalları olan ve anti bakteriyel yatakların tercih edilmesi önerilmektedir.

Çift Olarak Uyuyanlar; her bireyin vücut yapısı ve uyku konforu değişkenlik göstermekte olup yatak modeli de buna uygun olarak tercih edilmelidir. Partnerlerden birinin hareket ederken diğerinin etkilenmemesi adına hareketleri hissettirmeyecek modeller alınmalıdır.

 

En İyi Yatak

Unutmayın ki başkası için en iyi olan yatak sizin için kötü olabilir. Bunun için vücudunuzu iyi tanımalı ve konfor bulduğunuz modeli iyi belirlemeniz gerekmektedir. Uzmanlar tarafından önerilen, yatağın denenerek alınmasıdır. Eğer denemek için vaktiniz yoksa ilk akla gelen internette yatak satışı bulunan siteleri incelemek olacaktır. Bu alanda da öncelikle yine kendi vücudunuzu iyi tanımalı ve ne beklediğinizi bilmelisiniz. Daha sonra sertlik derecesine ve kullanılan malzemelerin belirlenmesi ile yatak modelleri ve müşteri yorumları incelenmelidir. Kimisine sünger yatak, kimisine yaylı yatak, kimisine ise lateks yatak iyi gelmektedir. Vücut yapınıza göre tercih edeceğiniz yatak modellerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz!

Sonraki gönderi

Rüya Gibi Bir Uykuya Davet
Minimalist Mutluluk; Fonksiyonel Karyola Tasarımlarıyla Yaşamı Basitleştirin

Yorum yazın

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.