Rüya Gibi Bir Uykuya Davet

Rüya Gibi Bir Uykuya Davet

Yoğun ve stresli geçen bir günün ardından gelen dinlenme isteği ile uyku herkesi mutlu etmektedir. Gün temposuna yetişebilmek için en önemli faktörlerden birisi kaliteli bir uykudur. Uyku rutinimize dikkat etmek hem uyku kalitemizi arttırır hem de günü daha iyi şekilde planlamamıza yardımcı olur.

Uyku kalitemizi etkileyen birçok faktör olduğunu söyleyebiliriz. Ses, ışık, havalandırma gibi bazı fiziksel faktörlerden ve stres ve zihinsel sağlık gibi mental faktörlerden bahsedebiliriz. Bunlar dışında doğru yastık seçimi, temiz nevresim takımlarının kullanılması, uyku öncesi mavi ekran süresinin azaltılması gibi faktörleri de listeye ekleyebiliriz. Bunlar bizim tarafımızdan kolayca değiştirilebilecek olan, günlük hayatımıza adapte edebileceğimiz faktörlerdir. Peki yatak odamızda nelere dikkat etmeliyiz?

Uyku kalitesinde yatak ve karyola seçiminin önemi azımsanamayacak düzeyde yüksektir. Doğru ölçülerde seçilen bir karyola uyku kalitesini arttırmak için oldukça önemlidir. Tek kişilik veya çift kişilik olarak tercih edebileceğimiz karyolalarda 90x190, 90x200 tek kişilik karyola, 150x200, 160x200, 180x200 çift kişilik karyola gibi ölçülerden bahsedebiliriz. Karyola boyutlarını seçerken kendi vücut ölçülerimizi, hareket kolaylığımızı; bunların yanı sıra karyolanın konulacağı alanın büyüklüğü gibi faktörleri de göz önünde bulundurmalıyız.

Karyola seçimindeki önemli bir başka nokta ise karyolanın dayanıklılığıdır. Her malzemenin bir kullanım ömrü olsa da yapılan bazı korumalarla bu süre daha da uzatılabilir. Örneğin metal ürünün kaplanması ve koruyucu boyaların kullanılması sayesinde metal ürünün kullanım süresi daha da uzamış olacaktır. “Metal karyolalar nasıl daha uzun süre kullanılabilir?” sorusunun cevabına “Metal Karyola Paslanır mı?” yazımızdan da ulaşabilirsiniz. Değinebileceğimiz bir başka nokta ise tasarım diyebiliriz. Pratik bir şekilde kurabileceğimiz aynı zamanda yatak odamızda oldukça şık duran karyolalar tercihimiz olmaktadır. Taşıma açısından bizlere oldukça kolaylık sağlayan demonte mobilyalar montaj açısından da oldukça kolaylık sağlamaktadır. Aynı zamanda bir parçanın hasar gördüğü durumda değiştirilebilir olması karyola ömrünü de uzatmaktadır. Parçaların değiştirilmesi sayesinde çevreye daha az atık bırakılmış olur. Yani demonte ürünlerin sürdürülebilir ve çevre dostu ürünler olduğunu söyleyebiliriz.

Pratik, ekonomik ve ergonomik bir seçenek olan demonte karyola modellerine sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz!

Sonraki gönderi

Yatak Odası Dekorasyonunda Renk Psikolojisi
Uykunuzun Kalitesini Doğru Yatak Seçimi ile Artırın!

Yorum yazın

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.