Yatak Odası Takımında Neler Olmalıdır?

Yatak Odası Takımında Neler Olmalıdır? Argimo

Evimiz hepimiz için konfor alanıdır, bu konfor alanında rahat hissetmek kadar görünümünün de bizi ruhen doyurması gerekmektedir. Bundandır ki tüm odalara ayrı özen göstermek ruhumuzda vardır. Herkesin zevki farklı olmakla birlikte herkese hitap eden tarzlar, talepler doğrultusunda meydana gelmiştir. Bu tarzların bazıları; minimalist, İskandinav, country, klasik, rustik vb. dir. Evimizin tüm odaları için farklı tarzlar kullanabileceğimiz gibi tek tarz belirleyip o tarz doğrultusunda dekore edebiliriz. Yatak odasında da bir tarz belirleyip hem konforlu hem göze hitap eden ürünler almak hem bedenimizi dinlendirecek hem de ruhumuzu doyuracaktır. Gelelim yatak odasını oluştururken yatak odasının olmazsa olmaz parçalarına…

Yatak odası takımı denince ilk akla gelen mobilyalar; yatak, baza, karyola, perde, halı, gardırop, komodin ve şifonyerdir.

Kuş tüyü hafifliğinde hissettirecek olan yatak kaliteli olmak zorundadır. Yatağın vücudumuza göre seçilmesi ve yumuşaklık, sertlik durumu zinde uyanmak ve bedenimizin dinlenmesi için oldukça önemlidir. Yatak odasının ana elemanı yatak için konforu kadar görünümü de rahat hissetmemizde etkendir. Yatak daha gösterişli dursun diyorsanız yatak başlığı da seçimler arasında mutlaka yer almalıdır.

Yalnız yatarken değil oturma durumunda da konforu hissetmek ve depolama alanı yaratmak için yatağın destekleyicisi olan ayaklara sahip baza ve karyola yatak odasında kullanılan mobilyalardandır. Sadece yetişkinlerin yatak odasında değil çocukların yatak odasında da karyola kullanılmaktadır. Çocuk karyola modelleri hem ahşap hem de metalden üretilmektedir. Depolama alanı kapalı olsun ve daha geniş alana sahibim diyorsanız baza tercih etmeli, daha modern tarza sahip alanım dar derseniz kesinlikle karyola seçmeniz gerekmektedir. İki ürünün avantaj ve dezavantajını önceki yazılarda ele aldığımız blog yazısına linkten ulaşabilirsiniz. Minimalist tarz için genellikle ferforje karyola modelleri tercih edilmektedir. Çocuk ve genç yatak odalarında, kalabalık bir aileye sahipseniz, dar bir alanınız varsa ve yaşam alanını daha keyifli hale getirmek istiyorsanız ranza tercihi kaçınılmaz olacaktır.

Perde, tüm odalar için muhakkak olması gerekli parçalardandır. Özel alanlarımızı, kendi aile fertlerimiz dışında başkalarını görmesini engellemek için perde, yerleşim alanımız için ilk akla gelen eşyalardan olmaktadır. Halı da yatak odasında tamamlayıcı ürünlerdendir. Yatak odasında perde ve halı seçerken derli toplu, uyumlu bir görüntüyü yakalamak için oda ile uyumlu renk ve tarzda olmalıdır.

Eşyalarımızın bir alanda toplu olarak durabilmesi ve istediğimiz an istediğimiz parçayı bulabilmek için yatak odasında gardırop kullanılmaktadır. Farklı tarz ve depolama alanına sahip gardıroplar kapalı dolaplardır. Kapalı olması yaşam alanının derli toplu görünmesine olanak verir.

Küçük depolama alanına sahip çok çekmeceli şifonyerler yatak odasında zorunlu değildir ancak eşyanız çoksa ve gardırop haricinde depolama alanı tercih ediyorsanız şifonyer alabilirsiniz.

Komodinler, yatağın yanında kullanılabilen hemen erişmek istediğimiz, çok kullandığımız eşyalar için meydana getirilmiş eşyalardır. Yatak hizasında ve modeli ile uyumlu olması görünümün daha estetik durması açısından etkili olmaktadır. Komodinlerde de metal ve ahşap olarak farklı modeller mevcut olup yine oda tarzına ve diğer yatak odası mobilyaları göz önünde bulundurularak seçim yapılmalıdır.

Yatak odasının olmazsa olmaz ürünleri için tüm kategorilerimize göz atabilirsiniz!

Sonraki gönderi

Cibinlik Nedir? Argimo
Minimalist Yatak Odası Dekorasyon Önerileri Argimo

Yorum yazın

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.